periode 1

Opdracht

onze opdracht was om een voedselbos te creëren voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen zodat ze niet meer naar de supermarkt hoeven

opdracht gever

Opgegroeid in Friesland is Hillebrand Breuker (de man uit de voedselbos video) een zeer grote creatieveling en een groene innovator en heeft veel verstand van voedselbossen. Hij werkt zelfs aan een nieuw gladheidsbestrijdingsmiddel die bermgras gebruikt.
Hij is bedenker van de Groen Kapitaal Boerderij, dat is een plek voor groene innovatie en samenwerking in een recreatiegebied. Hij werkt voor de Provincie Noord-Holland, maar is meer een ondernemer. Er zijn ook nog stakeholders (dit zijn financiers). In dat geval zijn dat de leden van het gezin dat daar komt te wonen. Die verkopen en gebruiken onze groente, fruit, vlees en eieren en genieten ervan.

wat we hebben gedaan

We hebben aan het begin van het project een vooronderzoek gedaan over wat een voedselbos is. daarna hebben we met het hele groepje 50-100 ideeën per persoon gedacht. uit die ideeën hebben we drie beste ideeën gekozen. met die drie ideeën zijn we verder gegaan.

toen zijn we in Tinkercat de drie ideeën uitgewerkt.

hierna zijn we een prototype gaan maken in Tinkercat.

nadat we het prototype hadden gemaakt zijn we een uitgewerkt voedselbos gaan creeëren.

samenwerking

ik zat in het groepje met Siem, Gijs en Vince. ik vond de samenwerking van ons groepje goed ging tijdens dit project. Er waren soms wel momenten waar we de concentratie een beetje kwijt waren maar dat pakte we later dan weer op.

eind product

 

Als eindproduct hebben wij een voedselbos gemaakt. hieronder ziet u wat we precies hebben ontworpen